Mooie foto's voor een schappelijke prijs!

Al maanden geleden had ik afgesproken om foto’s te maken van de laatste wedstrijd dit seizoen van de hockey-dames MB1 van Houten tegen de dames MB1 van HCIJ (IJsselstein). Hoe leuk is het dan je dan op het veld komt en het blijkt dat je van beide partijen mensen kent! Enige nadeel is natuurlijk: voor wie ben je dan?  🙂 Natuurlijk ging ik voor mooie foto’s (goed excuus hè? 🙂 ) .

Bij hockey vind ik het mooi als ik de actie vast kan leggen. Geen leuke lach-foto’s, maar mooie competitie-emoties. Het was bewolkt (donker) weer, waardoor ik op 1600 ISO moest schieten. Beetje jammer, want buiten doe ik liever 400 ISO of lager…  maar ik vind er toch een paar mooie acties bij zitten! Ik gebruik voor deze foto’s mijn 70-200 mm lens 2.8 van Nikon, met een 2x Nikon conversielens (bereik wordt dan 140-400 mm, diafragma wordt dan 5.6). De meeste foto’s heb ik nog iets moeten optimaliseren, omdat ze toch wat donkerder waren geworden dan ik wilde.

Ik hoop dat de hockey meiden, trainers, scheidsen en ouders/grootouders tevreden zijn met het resultaat. Je mag de foto’s voor eigen gebruik natuurlijk gewoon kopiëren en delen! Ik zou het wel leuk vinden als je bij publicatie mijn naam noemt, zodat mensen mij sneller weten te vinden als ze een fotograaf nodig hebben. Vast dankjewel!

Hopelijk tot een volgende keer!

Het hele album kan je hier bekijken:

https://photos.app.goo.gl/chu76CPmoNbWXBqi1

Hierbij enkele foto’s uit dat album: