MA1 – HCHouten – HuizerHC – 23 november 2019

Gisteren stond ik op verzoek van MA1 van HCHouten langs veld 1 van Houten om hockeyfoto’s te maken. De wedstrijd was tegen Huizen. De eindstand werd 2-0 voor Huizen. Ik hoop dat de teams van Houten en Huizen blij zijn met deze reportage en dat iedereen die dat wil een foto van zichzelf kan vinden voor Insta of andere media. Waar het mogelijk is graag mijn naam vermelden. Tot de volgende keer maar weer!

Fotografisch heb ik een andere instelling uitgeprobeerd, van ‘portret’ kleuren, die wat milder en neutraler ogen, naar ‘levendig’, waarbij de kleuren wat ‘voller’ zijn. Ik hield mijn iso getal (met een vast diafragma van 5.6, lager kan niet met deze tussenlens) tussen de 800 en de 1600, zodat mijn sluitertijd niet beneden de 1/150 seconden kwam. Helaas toch soms nog iets teveel bewegingsonscherpte, maar da’s het risico van een langere sluitertijd en ik vind juist die beweging in de foto’s mooi, maar dan wil ik de gezichten wel scherp hebben…  😉  Bij veel foto’s heb ik uiteindelijk toch wat scherpte toegevoegd met een smart-sharpen-filter. Wat vind je van de ‘levendige’ kleuren ten opzichte van de vorige serie? Laat het me weten op Facebook of Insta (of TikTok, of Twitter)

Het hele foto-album is te bekijken via deze link: Foto’s op Flickr

MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC MA1 HCHouten HuizerHC

Scroll naar boven