Mooie foto's voor een schappelijke prijs!

Vorige week had ik voor het eerst in het bestaan van Artstel Fotografie een shoot op een BSO, waar ik ‘schoolfotograaf’ was. Het opzetten van mijn studio voor portretfoto’s was niet zo’n probleem (zweten doe ik toch wel, hoewel het die dag wel heel erg warm was…Β  πŸ™‚ ). En lukt het me dan om alle kinderen er zo op te krijgen dat ze zichzelf (mijn wens), blij (meestal wens van ouders) en qua compositie goed op de foto staan? Meestal lever ik meer dan 25 foto’s, nu maar 1, dus die moet ook goed zijn.

Ik gebruik voor mijn werk als leraar vaak knuffels en handpoppen en gebruik dan ook stemmetjes tijdens het voorlezen. Het ging om kinderen van 0 tot 4, dus ik dacht: ik neem Krokie mee! En dat was een goede zet! Zeker de kinderen van 2 tot 4 vonden Krokie heel erg leuk. De gekke Krokie hielp mij, maar telkens liep hij stiekem voor mijn lens, zodat hij in de weg stond. De kinderen genoten ervan. Logisch, want zoals Annie M.G. Schmidt al wist houden alle mensen (dus ook kinderen) van een beetje ‘stout’. πŸ˜‰

 

Het was een hele gave ochtend, ik heb veel geleerd en inmiddels zijn alle mails naar ouders gestuurd voor de bestellingen. Nog best een klus… maar voor een eerste keer nog best snel binnen een paar dagen na de shoot…Β  (schouderklopje voor mezelf πŸ™‚ )

Zoals ik altijd al zeg gaat het om de klik. Met volwassenen zou je dat nog kunnen spelen (er zijn genoeg ‘volwassenen’ die dat wel eens doen). Met kinderen lukt je dat niet (daar waar volwassenen denken te weten, zijn het de kinderen die voelen). Je zal alles uit de kast moeten halen om als jezelf contact te zoeken en te vinden met het kind. Dat is me deze keer niet met iedereen goed gelukt, dat kost namelijk tijd, en 2 minuten is dan voor sommigen net te kort πŸ˜‰ . Toch vond ik het heel gaaf dat ik een weekje later terug kwam en alle kinderen zichtbaar blij waren dat ik er even was. Ze hadden het toevallig die dag zelfs nog over Krokie gehad! Dus toch een klik gevonden! πŸ™‚

Ik hoop dat ouders tevreden zijn met het resultaat en lever natuurlijk ook weer de digitale bestanden als de bestellingen betaald zijn.

Ik hoop tot de volgende Krokiedag! πŸ˜‰