Feestelijke opening (lustrum) speeltuin Kloosterplantsoen

Al weken geleden kreeg ik de vraag van de speeltuin of ik bij de opening van dit jaar wilde zijn om event-foto’s te maken. Het leek me leuk om te doen, dus had ik tijd vrijgemaakt om erbij te zijn. Van 13:00 tot 16:00 heb ik rondgelopen (letterlijk rondjes 😉 ) met mijn 70-200 lens en heb ik foto’s gemaakt van de activiteiten en mensen die ik tegen kwam. De sfeer vond ik erg prettig en het weer werkte goed mee, want ik had mijn pet (tegen verbranding van de zon) echt nodig. 😉 Naast de meer algemene foto’s ben ik opnieuw aan het kijken geweest hoe ik de individuen uit de groep kon fotograferen. Ik heb daarom veel gebruik gemaakt van 2.8 als diafragmagetal, zoals bij deze portretfoto:

foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein

Dit meisje kwam later nog naar me toe voor een verkorte workshop fotografie. Ze heeft, samen met haar zus (denk ik) verschillende foto’s gemaakt van moeder, waarbij ik heb laten zien hoe je de camera vast kan houden, hoe je door de zoeker kijkt, en hoe je de foto kan maken met de ontspanknop. Voor mij was deze interactie één van de hoogtepunten van de dag. Ik forceer bewust niets en laat gebeuren wat er op dat moment ontstaat, en dit kwam dus echt helemaal uit de kinderen en ik vond het natuurlijk goed. Door op die manier te ‘werken’ ontstaat een ontspannen sfeer, waarbij iedereen zichzelf mag zijn (ik dus ook). Als fotograaf, als coach en ook als meester (primair onderwijs) gebruik ik deze zelfsturing vaak om eigen interesses te (laten) volgen bij kinderen. Zo doe je wat je leuk vindt en vanuit die motivatie wil je zelfs oefenen om beter te worden. Ook als het oefenen zelf niet altijd ‘leuk’ is.

Enkele foto’s van de middag kan je hier vast bekijken:

foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein

foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein

foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein foto van opening speeltuin kloosterplantsoen IJsselstein

Alle foto’s van de middag die ik heb gemaakt kan je hier bekijken:

https://photos.app.goo.gl/RtpYBSouXYngCSUi9 

Scroll naar boven