Een schappelijke prijs… ook voor mezelf

Al jaren maak ik met veel plezier foto’s. Heel regelmatig doe ik dat (bijna) vrijwillig, want het is en blijft mijn grote hobby. Alleen komt daar binnenkort nog een hobby bij, namelijk motor rijden. Daarnaast zou ik wat vaker willen schrijven, lezen, muziek maken, films kijken, huis onderhouden, studies doen, en ga zo maar door.

De fotografie is voor mij niet alleen het maken van de foto’s, maar ook de uren aan tijd, na de shoot, die ik nodig heb voor de optimalisatie van de foto’s. Ik ga daarom vanaf nu een stapje terug doen. Minder ‘gratis’ en ‘vrijwillig’ en gewoon met dezelfde uurtarieven als ik nu in onderwijs (www.meesterarthur.nl) en kinderopvang (www.flexpm.nl) reken.

Vandaar dat ik mijn tarief iets heb moeten verhogen (de btw gaat er namelijk gewoon nog van af) en ga ik niet meer voor minder aan het werk, anders kom ik zelf (financieel) niet rond. In onderwijs- en kinderopvangland kan ik iedere dag aan de slag (als ik zou willen 😉 ), dus waarom zou ik daar in de fotografie dan niet gewoon hetzelfde voor vragen? Zeker gezien mijn investeringen die inmiddels in de tienduizenden Euro’s lopen. Ik maak dus nog steeds graag foto’s van jou, je gezin, je bedrijf, je bruiloft of je event. En ik reken daar vanaf nu ook voor mezelf een schappelijke prijs voor. 😉 Ik hoop tot snel! 

Scroll naar top