Mooie foto's voor een schappelijke prijs!

Drie kinderen in een speeltuin. Foto gemaakt door fotograaf Arthur Krijgsman van Artstel Fotografie. Toen ik kind was

Samen een rups onderzoeken. Foto gemaakt door fotograaf Arthur Krijgsman van Artstel Fotografie.

Als kind droomde ik veel. Dan dacht ik na over het leven, over vragen die ik had. Ik had sterk het idee dat de gehele mensheid best kan doen wat hij of zij leuk vindt om te doen en daar een prachtig bestaan mee kan opbouwen. Langzaam maar zeker werd ik in-gewikkeld, door systemen, instituten, regels, en vele ideeën van andere mensen die vinden dat iets ‘zo hoort’. De laatste jaren ben ik mezelf echter weer lekker aan het ont-wikkelen! Al die zogenaamde zekerheden (schijnzekerheden) durf ik steeds beter los te laten en telkens als iemand mij zegt: “Maar zo moet je het doen, want zo hoort het!” ga ik eerst zelf eens bekijken wat ik ervan vind en of die ander wel of geen gelijk heeft in mijn ogen. Lekker kritisch dus, maar wel altijd op zoek naar de dialoog, omdat ik ‘anders’ juist super leuk vind! Zo leer ik namelijk telkens door ‘anders’ naar mijn eigen normen en waarden te kijken en daar een kritische blik op te werpen of die nog wel kloppen?

Fotoshoots

Spelen met kind. Foto gemaakt door fotograaf Arthur Krijgsman van Artstel Fotografie.

Na een super gezellige fotoshoot reed ik afgelopen week weer naar huis en ik besefte me dat dit (zelf ondernemen, met mensen omgaan, luisteren en kijken naar mensen, leren van hun verhalen, de ander iets geven waar ze iets aan hebben) precies is wat ik graag doe! Op die manier wil ik mijn geld ‘verdienen’! ♥ De enige valkuil is dat ik na 2 uur foto’s maken (voor een shoot van 1 uur) mezelf moet dwingen om te stoppen, omdat ik weet dat ik na die 2 uur foto’s maken ook zeker 3 uur bezig ben met optimaliseren en als ik dat altijd doe kan ik geen brood meer kopen…  🙂

Door het plezier wat ik de andere mensen zie hebben tijdens zo’n shoot word ik zelf ook weer blijer!

‘Doen wat je leuk vindt’ is mogelijk!

Zoals je leest is doen wat je leuk vindt dus mogelijk! Geloof in jezelf, in je eigen kunnen, in je eigen talent. Geloof ook in de ander, want die heeft echt wel vertrouwen in jou als jij in jezelf gelooft! En dan kan het echt! Ik hoop dit werk in elk geval nog lang te mogen doen! ♥

Familieportret in IJsselstein. Foto gemaakt door fotograaf Arthur Krijgsman van Artstel Fotografie.